македонски » африкански   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [agttien]

Huis skoonmaak

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [agttien]

Huis skoonmaak

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Денес е сабота. Va---- i- S-------.
Денес ние имаме време. Va---- h-- o-- t--.
Денес ние ќе го чистиме станот. Va---- m--- o-- h--- s----.
   
Јас ја чистам бањата. Ek m--- d-- b------- s----.
Мажот ми ја мие колата. My m-- w-- d-- k--.
Децата ги чистат велосипедите. Di- k------ m--- d-- f----- s----.
   
Баба ги полева цвеќињата. Ou-- g-- d-- b----- w----.
Децата ја раскреваат детската соба. Di- k------ m--- d-- k---------- s----.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. My m-- r--- s- l-------- o-.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. Ek s-- d-- w------ i- d-- w---------.
Јас ги закачувам алиштата. Ek h--- d-- w------ o-.
Јас ги пеглам алиштата. Ek s---- d-- k----.
   
Прозорците се извалкани. Di- v------ i- v---.
Подот е извалкан. Di- v---- i- v---.
Садовите се извалкани. Di- s---------- i- v---.
   
Кој ги чисти прозорците? Wi- w-- d-- v-------?
Кој всмукува прашина? Wi- s-------?
Кој ги мие садовите? Wi- w-- d-- s----------?