македонски » африкански   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [twintig]

Geselsies 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [twintig]

Geselsies 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Раскомотете се! Ma-- j------ g-------!
Чувствувајте се како дома! Ma-- j------ t---!
Што сакате да се напиете? Wa- w-- u d----?
   
Сакате ли музика? Ho- u v-- m-----?
Јас ја сакам класичната музика. Ek h-- v-- k-------- m-----.
Еве ги моите CD – а. Hi-- i- m- C--.
   
Свирите ли на некој инструмент? Sp--- u ’- m----- i---------?
Еве ја мојата гитара. Hi-- i- m- k-----.
Сакате ли да пеете? Si-- u g----?
   
Имате ли деца? He- u k------?
Имате ли куче? He- u ’- h---?
Имате ли мачка? He- u ’- k--?
   
Еве ги моите книги. Hi-- i- m- b----.
Јас сега ја читам оваа книга. Ek l--- o- d-- o------ h------ b---.
Што сакате да читате? Wa- l--- u g----?
   
Сакате ли да одите на концерт? Ga-- u g---- n- k------- t--?
Сакате ли да одите во театар? Ga-- u g---- t----- t--?
Сакате ли да одите на опера? Ga-- u g---- o---- t--?