македонски » африкански   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [een en twintig]

Geselsies 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [een en twintig]

Geselsies 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Од каде доаѓате? Wa-- k-- u v------?
Од Базел. Va- B----.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba--- i- i- S----------.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Ma- e- u v------- a-- M----- M-----?
Тој е странец. Hy i- ’- b----------.
Тој зборува повеќе јазици. Hy p---- v------- t---.
   
Дали сте овде по прв пат? Is d-- u e----- k--- h---?
Не, јас веќе бев овде минатата година. Ne-- e- w-- l--- j--- o-- h---.
Но само една седмица. Ma-- n-- v-- ’- w---.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Ge---- j- j-- h---?
Многу добро. Луѓето се љубезни. Ba-- g---. D-- m---- i- g---.
И околината ми се допаѓа исто така. En e- h-- o-- v-- d-- l-------.
   
Што сте по занает? Wa- i- u b-----?
Јас сум преведувач. Ek i- ’- v-------.
Јас преведувам книги. Ek v------ b----.
   
Дали сте сами овде? Is u a----- h---?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Ne-- m- v--- / m- m-- i- o-- h---.
А таму се моите две деца. En d--- i- m- t--- k------.