македонски » африкански   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [drie en twintig]

Vreemde tale leer

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [drie en twintig]

Vreemde tale leer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Каде учевте шпански? Wa-- h-- u S----- g-----?
Знаете ли исто така и португалски? Ka- u o-- P-------- p----?
Да, а исто така знам и нешто италијански. Ja- e- e- k-- o-- ’- b------ I-------- p----.
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. Ek d--- u p---- b--- m--- (S-----/I--------/...).
Јазиците се прилично слични. Di- t--- i- t------ s---------.
Јас можам добро да ги разберам. Ek k-- h---- g--- v-------.
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. Ma-- p---- e- s---- i- m------.
Јас уште правам многу грешки. Ek m--- n-- s----- b--- f----.
Ве молам поправајте ме секогаш. Wy- m- a---- t---- a--------.
   
Вашиот изговор е сосема добар. U u-------- i- h--- g---.
Имате еден мал акцент. U h-- n-- ’- e------ a-----.
Човек препознава од каде доаѓате. Me-- k-- h--- w--- u v------ k--.
   
Кој е вашиот мајчин јазик? Wa- i- u m---------?
Посетувате ли курс за јазици? Lo-- u ’- t---------?
Која наставна метода ја користите? Wa---- h------- g------ u?
   
Во моментов не знам како се вика. Ek k-- n-- o- d-- o----- d-- n--- o----- n--.
Неможам да се сетам на насловот. Di- t---- h-- m- o------.
Го заборавив. Ek h-- d-- v------.