македонски » африкански   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [vyf en twintig]

In die stad

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [vyf en twintig]

In die stad

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Би сакал / сакала кон железничката станица. Ek w-- n- d-- s----- t-- g---.
Би сакал / сакала кон аеродромот. Ek w-- n- d-- l------ t-- g---.
Би сакал / сакала во центарот на градот. Ek w-- n- d-- m-------- t-- g---.
   
Како да стигнам до железничката станица? Ho- k-- e- b- d-- s-----?
Како да стигнам до аеродромот? Ho- k-- e- b- d-- l------?
Како да стигнам до центарот на градот? Ho- k-- e- b- d-- m--------?
   
Ми треба такси. Ek s--- ’- t---.
Ми треба карта на градот. Ek s--- ’- s---------.
Ми треба хотел. Ek s--- ’- h----.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Ek w-- g---- ’- m---- h---.
Еве ја мојата кредитна картичка. Hi-- i- m- k-----------.
Еве ја мојата возачка дозвола. Hi-- i- m- r------.
   
Што има да се види во градот? Wa- i- d--- t- s--- i- d-- s---?
Појдете во стариот дел на градот. Ga-- n- d-- o- s---.
Направете една градска обиколка. Ga-- o- ’- s--------.
   
Појдете на пристаништето. Ga-- n- d-- h---.
Направете една пристанишна обиколка. Ga-- o- ’- h-------.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Wa---- a---- b----------------- i- d--- n--?