македонски » африкански   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [ses en twintig]

In die natuur

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [ses en twintig]

In die natuur

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Ја гледаш ли кулата таму? Si-- j- d-- t----- d--- a--------?
Ја гледаш ли планината таму? Si-- j- d-- b--- d--- a--------?
Го гледаш ли селото таму? Si-- j- d-- d--- d--- a--------?
   
Ја гледаш ли реката таму? Si-- j- d-- r----- d--- a--------?
Го гледаш ли мостот таму? Si-- j- d-- b--- d--- a--------?
Го гледаш ли езерото таму? Si-- j- d-- m--- d--- a--------?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Ek h-- v-- d------ v---.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Ek h-- v-- d------ b---.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Ek h-- v-- h------ k---.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Ek h-- v-- d------ p-----.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Ek h-- v-- d------ t---.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Ek h-- v-- h------ b---.
   
Мислам дека ова е убаво. Di- i- v-- m- m---.
Мислам дека ова е интересно. Di- i- v-- m- i----------.
Мислам дека ова е прекрасно. Di- i- v-- m- p------.
   
Мислам дека ова е грдо. Di- i- v-- m- l----.
Мислам дека ова е досадно. Di- i- v-- m- v-------.
Мислам дека ова е ужасно. Di- i- v-- m- v----------.