македонски » африкански   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [nege en twintig]

In die restaurant 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [nege en twintig]

In die restaurant 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Дали е слободна масава? Is d-- t---- o--?
Ве молам, ми треба менито. Ek w-- g---- d-- s-------- h- a--------.
Што би можеле да препорачате? Wa- k-- u a--------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Ek w-- g---- ’- b--- h-.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Ek w-- g---- ’- m------------ h-.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Ek w-- g---- ’- l-------- h-.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Ek w-- g---- ’- k----- h-.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Ek w-- g---- ’- k----- m-- m--- h-.
Со шеќер, молам. Me- s------ a--------.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Ek w-- g---- t-- h-.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Ek w-- g---- t-- m-- s--------- h-.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Ek w-- g---- t-- m-- m--- h-.
   
Имате ли цигари? He- j- s--------?
Имате ли еден пепелник? He- j- ’- a----?
Имате ли запалка? He- j- ’- a--------?
   
Мене ми недостасува една вилушка. Ek k--- ’- v---.
Мене ми недостасува еден нож. Ek k--- ’- m--.
Мене ми недостасува една лажица. Ek k--- ’- l----.