македонски » африкански   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ 3 [drie]

+ Leer ken / ontmoet

3 [три]

Запознавање

-

3 [drie]

Leer ken / ontmoet

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Здраво! Ha---! +
Добар ден! Go--- d--! +
Како си? Ho- g--- d--? +
   
Доаѓате ли од Европа? Ko- u u-- E-----? +
Доаѓате ли од Америка? Ko- u u-- A------? +
Доаѓате ли од Азија? Ko- u u-- A---? +
   
Во кој хотел живеете? In w----- h---- b-- u? +
Колку долго сте веќе овде? Ho- l--- i- u a- h---? +
Колку долго останувате? Ho- l--- g--- u b--? +
   
Ви се допаѓа ли овде? Ge---- u d-- h---? +
Дали сте овде на одмор? Is u h--- m-- v-------? +
Посетете ме! Be---- m- a--------- / K-- k---- v-- m-! +
   
Еве ја мојата адреса. Hi-- i- m- a----. +
Ќе се видиме ли утре? Si-- o-- m----- m---? +
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Ek i- j------ m--- e- h-- r---- p-----. +
   
Чао! To------- / M--- b--- / M--- l---! +
Довидување! To------! +
До наскоро! Si-- j-- b--------! +