македонски » африкански   Во ресторан 3


31 [триесет и еден]

Во ресторан 3

-

31 [een en dertig]

In die restaurant 3

31 [триесет и еден]

Во ресторан 3

-

31 [een en dertig]

In die restaurant 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Јас би сакал / сакала едно предјадење. Ek w-- g---- ’- v-------- h-. +
Јас би сакал / сакала една салата. Ek w-- g---- ’- s---- h-. +
Јас би сакал / сакала една супа. Ek w-- g---- s-- h-. +
   
Јас би сакал / сакала еден десерт. Ek w-- g---- n------ h-. +
Јас би сакал / сакала еден сладолед со шлаг. Ek w-- g---- r----- m-- r--- h-. +
Јас би сакал / сакала овошје или сирење. Ek w-- g---- v----- o- k--- h-. +
   
Ние сакаме да појадуваме. On- w-- g---- o----- h-. +
Ние сакаме да ручаме. On- w-- g---- m-------- h-. +
Ние сакаме да вечераме. On- w-- g---- a------ h-. +
   
Што сакате за појадок? Wa- w-- u v-- o----- h-? +
Лепчиња со мармалад и мед? Br------------- m-- k----- e- h------? +
Тост со колбаси и сирење? Ro---------- m-- w--- e- k---? +
   
Едно варено јајце? ’n G------- e---? +
Едно јајце на око? ’n G------ e---? +
Еден омлет? ’n O-----? +
   
Молам, уште еден јогурт. No- ’- j------ a--------. +
Молам, уште сол и бибер. No- s--- e- p----- a--------. +
Молам, уште една чаша вода. No- ’- g--- w----- a--------. +