македонски » африкански   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [vier en dertig]

In die trein

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [vier en dertig]

In die trein

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Дали ова е возот за Берлин? Is d-- d-- t---- n- B-----?
Кога тргнува возот? Wa----- v------ d-- t----?
Кога пристигнува возот во Берлин? Wa----- k-- d-- t---- i- B----- a--?
   
Простете, смеам ли да поминам? Ve------ m-- m-- e- v---- k--?
Мислам дека ова е моето место. Ek d--- d-- i- m- s------.
Мислам дека Вие седите на моето место. Ek d--- d-- u i- m- s------ s--.
   
Каде е вагонот за спиење? Wa-- i- d-- s------?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Di- s------ i- a-- d-- e---- v-- d-- t----.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. En w--- i- d-- e----? – A-- d-- v------- v-- d-- t----.
   
Можам ли да спијам долу? Ma- e- o---- s----?
Можам ли да спијам во средината? Ma- e- i- d-- m----- s----?
Можам ли да спијам горе? Ma- e- b- s----?
   
Кога ќе бидеме на границата? Wa----- k-- o-- b- d-- g---- a--?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Ho- l--- d--- d-- r-- n- B-----?
Дали возот доцни? Is d-- t---- v-------?
   
Имате ли нешто за читање? He- u i--- o- t- l---?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Ka- m--- h--- i--- t- e-- e- t- d----- k--?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Ka- u m- a-------- s------ w----- m---?