македонски » африкански   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [vyf en dertig]

By die lughawe

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [vyf en dertig]

By die lughawe

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. Ek w-- g---- ’- v--- n- A----- b-------.
Дали е тоа е директен лет? Is d-- ’- d------ v---?
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. By ’- v------- n-------- a--------.
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Ek w-- g---- m- b--------- b-------.
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Ek w-- g---- m- b--------- k---------.
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Ek w-- g---- m- b--------- v-------.
   
Кога оди следната машина за Рим? Wa----- i- d-- v------- v--- n- R---?
Дали има уште две слободни места? Is d--- n-- t--- s-------- b---------?
Не, имаме само уште едно слободно место. Ne-- o-- h-- n-- n-- e-- s------ b---------.
   
Кога слетуваме? Wa----- l--- o--?
Кога ќе сме таму? Wa----- i- o-- d---?
Кога има автобус до центарот на градот? Wa----- i- d--- ’- b-- n- d-- m--------?
   
Ова е вашиот куфер? Is d-- u k----- / t--?
Ова е вашата ташна? Is d-- u s--?
Ова е вашиот багаж? Is d-- u b------?
   
Колку багаж можам да земам со себе? Ho----- b------ m-- e- s-------?
Дваесет килограми. Tw----- k----.
Што, само дваесет килограми? Wa-? N-- t------ k----?