македонски » Afrikaans   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [sewe en dertig]

Onderweg

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [sewe en dertig]

Onderweg

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Тој патува со мотор. Hy r- m---------.
Тој патува со велосипед. Hy r- f----.
Тој пешачи. Hy g--- t- v---.
   
Тој патува со брод. Hy v--- m-- ’- s---.
Тој патува со чамец. Hy v--- m-- ’- b---.
Тој плива. Hy s---.
   
Дали овде е опасно? Is d-- h--- g--------?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Is d-- g-------- o- a----- t- r-----?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Is d-- g-------- o- t- g--- s--- i- d-- a---?
   
Ние го погрешивме патот. On- h-- v-------.
Ние сме на погрешен пат. On- i- o- d-- v-------- p--.
Ние мораме да се вратиме. On- m--- o------.
   
Каде може овде да се паркира? Wa-- k-- m--- h--- p------?
Има ли овде паркиралиште? Is h--- ’- p----------?
Колку долго може овде да се паркира? Ho- l--- k-- m--- h--- p------?
   
Возите ли скии? Sk- u?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Ga-- u m-- d-- s------- n- b-?
Може ли овде да се изнајмат скии? Ka- m--- h--- s---- h---?