македонски » африкански   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [veertig]

Aanwysings vra

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [veertig]

Aanwysings vra

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Извинете! Ve------ m-!
Можете ли да ми помогнете? Ka- u m- h---?
Каде има овде добар ресторан? Wa-- i- d--- ’- g---- r--------- h---?
   
Појдете лево зад аголот. U g--- l---- o- d-- h---.
Потоа одете еден дел право напред. Da- h-- u r----- v-- ’- r-----.
Потоа одете сто метри на десно. Da- h-- u r--- v-- ’- h------ m----.
   
Можете исто така да земете и автобус. U k-- o-- d-- b-- n---.
Можете исто така да земете и трамвај. U k-- o-- d-- t--- n---.
Можете исто така да возите и позади мене. U k-- o-- m--- e-------- a---- m- a-- r-.
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Ho- k-- e- b- d-- s------------?
Преминете го мостот ! St--- d-- b--- o--!
Возете низ тунелот ! Ga-- d--- d-- t-----!
   
Возете до третиот семафор. Ry t-- b- d-- d---- v----------.
Потоа свртете на првата улица десно. Dr--- b- d-- e----- s----- r---.
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Ho- r----- t-- b- d-- v------- k-------.
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Ve------ m-- h-- k-- e- b- d-- l------?
Најдобро е да земете метро. Di- i- b---- o- m-- d-- t---- t- g---.
Возете се едноставно до последната станица. U r- e-------- t-- d-- l----- s-----.