македонски » африкански   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

+ 42 [twee en veertig]

+ Stadstoer

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [twee en veertig]

Stadstoer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Дали пазарот е отворен во недела? Is d-- m--- S----- o--? +
Дали саемот е отворен во понеделник? Is d-- f--- M------ o--? +
Дали изложбата е отворена во вторник? Is d-- t-------------- D------ o--? +
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Is d-- d-------- W------- o--? +
Дали музејот е отворен во четврток? Is d-- m----- D-------- o--? +
Дали галеријата е отворена во петок? Is d-- g------ V----- o--? +
   
Смее ли да се фотографира? Ma- m--- f----- n---? +
Мора ли да се плати влез? Mo-- m--- t------ b-----? +
Колку чини влезот? Ho----- i- d-- t------? +
   
Има ли некаков попуст за групи? Is d--- ’- a----- v-- g-----? +
Има ли некаков попуст за деца? Is d--- ’- a----- v-- k------? +
Има ли некаков попуст за студенти? Is d--- ’- a----- v-- s-------? +
   
Каква е оваа зграда? Wa--- g---- i- d--? +
Колку е стара оваа зграда? Ho- o-- i- d-- g----? +
Кој ја изградил оваа зграда? Wi- h-- d-- g---- g----? +
   
Јас се интересирам за архитектура. Ek s--- b----- i- a----------. +
Јас се интересирам за уметност. Ek s--- b----- i- k---. +
Јас се интересирам за сликарство. Ek s--- b----- i- s----------. +