македонски » Afrikaans   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [drie en veertig]

By die dieretuin

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [drie en veertig]

By die dieretuin

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Таму е зоолошката градина. Da-- i- d-- d--------.
Таму се жирафите. Da-- i- d-- k----------.
Каде се мечките? Wa-- i- d-- b---?
   
Каде се слоновите? Wa-- i- d-- o-------?
Каде се змиите? Wa-- i- d-- s-----?
Каде се лавовите? Wa-- i- d-- l----?
   
Јас имам еден фотоапарат. Ek h-- ’- k-----.
Имам исто така и една филмска камера. Ek h-- o-- ’- v---- k-----.
Каде има батерија? Wa-- i- '- b------?
   
Каде се пингвините? Wa-- i- d-- p--------?
Каде се кенгурите? Wa-- i- d-- k--------?
Каде се носорозите? Wa-- i- d-- r--------?
   
Каде има тоалет? Wa-- i- d-- k----------?
Таму има кафуле. Da-- i- ’- w-----.
Таму има ресторан. Da-- i- ’- r---------.
   
Каде се камилите? Wa-- i- d-- k-----?
Каде се горилата и зебрите? Wa-- i- d-- g------- e- d-- s-----?
Каде се тигровите и крокодилите? Wa-- i- d-- t---- e- d-- k---------?