македонски » африкански   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

47 [sewe en veertig]

Reisvoorbereiding

47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

47 [sewe en veertig]

Reisvoorbereiding

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! Jy m--- o-- k------ p--!
Не смееш ништо да заборавиш! Jy m-- n--- v------ n--!
Потребен ти е еден голем куфер! Jy h-- ’- g---- k----- n----!
   
Немој да го заборавиш пасошот! Mo---- d-- p------- v------ n--!
Немој да го заборавиш авионскиот билет! Mo---- d-- v---------------- v------ n--!
Немој да ги заборавиш патничките чекови! Mo---- d-- r------------- v------ n--!
   
Земи крема за сончање со себе. Ne-- s----------- s---.
Земи ги очилата за сонце со себе. Ne-- j-- s------ s---.
Земи го шеширот за сонце со себе. Ne-- j-- s------ s---.
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? Wi- j- ’- p------- s-------?
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? Wi- j- ’- r------- s-------?
Сакаш ли да земеш чадор со себе? Wi- j- ’- s------- s-------?
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. Ho- d-- b------ d-- h---- e- d-- s------ i- g------.
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. Ho- d-- d----- d-- g------ e- d-- s------------ i- g------.
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. Ho- d-- s---------- d-- n------- e- d-- T------ i- g------.
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. Jy h-- s------ s------ e- s------ n----.
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. Jy h-- s-------- s--- e- ’- n------- n----.
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. Jy h-- ’- k--- t---------- e- t--------- n----.