македонски » африкански   Спорт


49 [четириесет и девет]

Спорт

-

+ 49 [nege en veertig]

+ Sport

49 [четириесет и девет]

Спорт

-

49 [nege en veertig]

Sport

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Се занимаваш ли со спорт? Ne-- u d--- a-- s----? +
Да, морам да се движам. Ja- e- m--- b------ o------- k--. +
Јас одам во еден спортски клуб. Ek g--- n- ’- s--------. +
   
Ние играме фудбал. On- s---- s-----. +
Понекогаш пливаме. Pa------- s--- o--. +
Или возиме велосипед. Of o-- r- f----. +
   
Во нашиот град има еден фудбалски стадион. Da-- i- ’- s------------ i- o-- s---. +
Исто така има и еден базен со сауна. Da-- i- ’- s------ m-- ’- s----. +
Има и едно игралиште за голф. En d--- i- ’- g--------. +
   
Што има на телевизија? Wa- i- o- d-- t--------? +
Во моментов има фудбалски натпревар. Da-- i- ’- s------------- a-- d-- g---. +
Германскиот тим игра против англискиот. Di- D----- s--- s---- t--- d-- E------. +
   
Кој победува? Wi- w--? +
Немам појма. Ek h-- g--- i--- n--. +
Во моментов е нерешено. Op d-- o------ s---- h---- g---- o-. +
   
Фудбалскиот судија е од Белгија. Di- s----------- i- v-- B-----. +
Сега има пенал. No- i- d--- ’- s--------. +
Гол! Еден спрема нула! Do--- E-- – n--! +