македонски » африкански   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [vyf]

Lande en tale

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [vyf]

Lande en tale

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Џон е од Лондон. Jo-- k-- v-- L----- (a-).
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- i- i- G--------------.
Тој зборува англиски. Hy p---- E-----.
   
Марија е од Мадрид. Ma--- k-- v-- M----- (a-).
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- i- i- S-----.
Таа зборува шпански. Sy p---- S-----.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- e- M----- k-- v-- B----- (a-).
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- i- i- D--------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Pr--- j---- a---- D----?
   
Лондон е главен град. Lo---- i- ’- h-------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- e- B----- i- o-- h--------.
Главните градови се големи и бучни. Ho------- i- g---- e- l---------.
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr------ i- i- E-----.
Египет се наоѓа во Африка. Eg---- i- i- A-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja--- i- i- A---.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- i- i- N------------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- i- i- S---------------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------ i- i- S-----------.