македонски » африкански   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [drie en vyftig]

Winkels

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [drie en vyftig]

Winkels

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Ние бараме спортска продавница. On- s--- ’- s----------.
Ние бараме месарница. On- s--- ’- s-------.
Ние бараме аптека. On- s--- ’- a-----.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. On- w-- m-- ’- s-------- k---.
Би сакале имено да купиме салама. On- w-- m-- s----- k---.
Би сакале имено да купиме лекарства. On- w-- m-- m------- k---.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. On- s--- ’- s---------- o- ’- s-------- t- k---.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. On- s--- ’- s------- o- s----- t- k---.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. On- s--- ’- a----- o- m------- t- k---.
   
Јас барам златар. On- s--- ’- j-------.
Јас барам фото продавница. On- s--- ’- f---------.
Јас барам слаткарница. On- s--- ’- k---------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Ek i- m-- v-- p--- o- ’- r--- t- k---.
Имено имам намера, да купам еден филм. Ek i- m-- v-- p--- o- ’- r-- f--- t- k---.
Имено имам намера, да купам една торта. Ek i- m-- v-- p--- o- ’- k--- t- k---.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Ek s--- ’- j------- o- ’- r--- t- k---.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Ek s--- ’- f--------- o- ’- r-- f--- t- k---.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Ek s--- ’- k--------- o- ’- k--- t- k---.