македонски » африкански   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [vier en vyftig]

Inkopies

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [vier en vyftig]

Inkopies

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Сакам да купам еден подарок. Ek w-- ’- g------ k---.
Но не нешто премногу скапо. Ma-- n-- t- d--- n--.
Можеби една рачна ташна? Mi----- ’- h------?
   
Која боја би ја сакале? Wa---- k---- s--- u?
Црна, кафеава или бела? Sw---- b---- o- w--?
Една голема или мала? ’n G---- o- ’- k--------?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Ma- e- d-- e-- s--- a--------?
Дали таа е од кожа? Is d-- v-- l--- g-----?
Или пак е од вештачки материјал? Of i- d-- v-- p-------?
   
Од кожа секако. Va- l---- n--------.
Ова е еден особено добар квалитет. Di- i- b--------- g---- k--------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. En d-- h------ i- w------ b-----.
   
Ми се допаѓа. Ek h-- d------.
Ќе ја земам. Ek s-- d-- n---.
Дали можам случајно да ја заменам? Ka- e- d-- o----- i----- n----?
   
Се разбира. Va-------------.
Ќе ја спакуваме како подарок. On- s-- d-- a- ’- g------ t-------.
Таму од спротива е благајната. Da-- a-------- i- d-- k------.