македонски » африкански   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [vyf en vyftig]

Werk

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [vyf en vyftig]

Werk

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Што сте по занимање? Wa- i- u v-- b-----?
Мојот сопруг е лекар по занимање. My m-- i- ’- d-----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Ek w--- d------- a- ’- v-----------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. On- s-- b-------- o-- p------- o------.
Но даноците се високи. Ma-- d-- b-------- i- h---.
И здравственото осигурување е високо. En m------ v---------- i- d---.
   
Што сакаш да бидеш? Wa- w-- j- g---- e----- w---?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ek w-- g---- ’- i-------- w---.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Ek w-- u----------- t-- g---.
   
Јас сум практикант. Ek i- ’- „-------.
Јас не заработувам многу. Ek v------ n-- v--- n--.
Јас сум на пракса во странство. Ek d--- m- i--------- i- d-- b--------.
   
Ова е мојот шеф. Di- i- m- b---.
Јас имам љубезни колеги. Ek h-- g--- k-------.
Напладне секогаш одиме во кантината. Sm------ g--- o-- a---- k---- t--.
   
Јас барам едно работно место. Ek i- o- s--- n- w---.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ek i- a- ’- j--- w-------.
Во оваа земја има премногу невработени. Da-- i- t- v--- w------- m---- i- d-- l---.