македонски » африкански   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [nege en vyftig]

+ By die poskantoor

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [nege en vyftig]

By die poskantoor

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Каде е најблиската пошта? Wa-- i- d-- n----- p---------? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Is d-- v-- t-- d-- n----- p---------? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Wa-- i- d-- n----- p-----? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Ek h-- ’- p--- s---- n----. +
За една картичка и едно писмо. Vi- ’- p------- e- ’- b----. +
Колку чини поштарината за Америка? Ho----- i- d-- p------ n- A------? +
   
Колку е тежок пакетот? Ho- s---- i- d-- p-----? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ka- e- d-- p-- l----- s----? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Ho- l--- s-- d-- n--- o- d--- t- k--? +
   
Каде можам да телефонирам? Wa-- k-- e- ’- o----- m---? +
Каде е следната телефонска говорница? Wa-- i- d-- n----- t-------------? +
Имате ли телефонски картички? He- u t-------------? +
   
Имате ли телефонски именик? He- u ’- t-----------? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ke- u d-- a------- v-- O--------? +
Само момент, да проверам. Ne- ’- o------- e- k-- g--. +
   
Линијата е секогаш зафатена. Di- l-- i- a---- b----. +
Кој број го биравте? Wa---- n----- h-- u g-------? +
Најпрво морате да изберете нула. U m--- e--- d-- n-- d---! +