македонски » африкански   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sestig]

In die bank

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sestig]

In die bank

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Ek w-- g---- ’- r------- o------.
Еве го мојот пасош. Hi-- i- m- p-------.
А ова е мојата адреса. En h--- i- m- a----.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Ek w-- g---- g--- i- m- r------- i-------.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Ek w-- g---- g--- u-- m- r------- o------.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Ek w-- g---- d-- r------------ a-----.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Ek w-- g---- ’- r------------ w-----.
Колку се високи таксите? Wa- i- d-- f----?
Каде морам да потпишам? Wa-- m--- e- t----?
   
Очекувам уплата од Германија. Ek v----- ’- o---------- v---- D--------.
Еве го бројот на мојата сметка. Hi-- i- m- r-------------.
Дали се пристигнати парите? Is d-- g--- o--------?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Ek w-- g---- h------ g--- w-----.
Ми требаат US – долари. (американски долари). Ek h-- A---------- d----- n----.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Ka- u a-------- v-- m- k---- n--- g--.
   
Има ли овде банкомат? Is h--- ’- k------- (O--)?
Колкава сума може да се подигне? Ho----- g--- k-- m--- h--- t---?
Која кредитна картичка може да се користи? Wa---- k------------ k-- m--- g------?