македонски » африкански   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

+ 61 [een en sestig]

+ Ordinale getalle

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [een en sestig]

Ordinale getalle

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Првиот месец е јануари. Di- e----- m---- i- J-------. +
Вториот месец е февруари. Di- t----- m---- i- F--------. +
Третиот месец е март. Di- d---- m---- i- M----. +
   
Четвртиот месец е април. Di- v----- m---- i- A----. +
Петтиот месец е мај. Di- v---- m---- i- M--. +
Шесттиот месец е јуни. Di- s---- m---- i- J----. +
   
Шест месеци се половина година. Se- m----- i- ’- h---- j---. +
јануари, февруари, март Ja------- F--------- M----, +
април, мај, јуни. Ap---- M--- J----. +
   
Седмиот месец е јули. Di- s------ m---- i- J----. +
Осмиот месец е август. Di- a----- m---- i- A-------. +
Деветтиот месец е септември. Di- n------ m---- i- S--------. +
   
Десеттиот месец е октомври. Di- t----- m---- i- O------. +
Единаесеттиот месец е ноември. Di- e---- m---- i- N-------. +
Дванаесеттиот месец е декември. Di- t------- m---- i- D-------. +
   
Дванаесет месеци се една година. Tw---- m----- i- e-- j---. +
јули, август, септември, Ju---- A-------- S--------, +
октомври, ноември, декември. Ok------ N------- e- D-------. +