македонски » африкански   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [twee en sestig]

Vrae vra 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [twee en sestig]

Vrae vra 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
учи st----r
Учат ли учениците многу? Le-- d-- s------- b---?
Не, тие учат малку. Ne-- h---- l--- m--.
   
прашува vra
Го прашувате ли често наставникот? Vr- j- d-- o--------- g------ v---?
Не, јас не го прашувам често. Ne-- e- v-- h-- n-- g------ v--- n--.
   
одговара an-----d
Одговорете молам. An------ a--------.
Јас одговарам. Ek a-------.
   
работи we-k
Работи ли тој сега? We-- h- o- d-- o------?
Да, тој работи сега. Ja- h- w--- o- d-- o------.
   
доаѓа kom
Ќе дојдете? Ko- u?
Да, ќе дојдеме веднаш. Ja- o-- k-- b--------.
   
живее wo-n
Живеете ли во Берлин? Wo-- u i- B-----?
Да, јас живеам во Берлин. Ja- e- w--- i- B-----.