македонски » африкански   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [drie en sestig]

Vrae vra 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [drie en sestig]

Vrae vra 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Јас имам хоби. Ek h-- ’- s----------.
Јас играм тенис. Ek s---- t-----.
Каде има игралиште за тенис? Wa-- i- ’- t---------?
   
Имаш ли хоби? He- j- ’- s----------?
Јас играм фудбал. Ek s---- s-----.
Каде има фудбалско игралиште? Wa-- i- ’- s---------?
   
Ме боли раката. My a-- i- s---.
Ме боли стопалото и раката исто така. My v--- e- m- h--- i- o-- s---.
Каде има доктор? Wa-- i- ’- d-----?
   
Јас имам автомобил. Ek h-- ’- m----.
Јас исто така имам и мотор. Ek h-- o-- ’- m---------.
Каде има паркиралиште? Wa-- i- ’- p----------?
   
Јас имам пуловер. Ek h-- ’- t---.
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Ek h-- o-- ’- b------ e- ’- p--- j----.
Каде има машина за перење алишта? Wa-- i- d-- w---------?
   
Јас имам чинија. Ek h-- ’- b---.
Јас имам нож, вилушка и лажица. Ek h-- ’- m--- ’- v--- e- ’- l----.
Каде се солта и биберот? Wa-- i- d-- s--- e- p----?