македонски » африкански   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

+ 65 [vyf en sestig]

+ Ontkenning 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [vyf en sestig]

Ontkenning 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Скап ли е прстенот? Is d-- r--- d---? +
Не, тој чини само сто евра. Ne-- d-- k-- m--- n-- e--------- E---. +
Но јас имам само педесет. Ma-- e- h-- n-- v-----. +
   
Готов / готова ли си веќе? Is j- a- k----? +
Не, сеуште не сум. Ne-- n-- n--. +
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Ma-- e- s-- b-------- k---- w---. +
   
Сакаш ли уште супа? Wi- j- n-- s-- h-? +
Не, не сакам повеќе. Ne-- e- w-- n-- m--- h- n--. +
Но сакам уште еден сладолед. Ma-- n-- ’- r-----. +
   
Живееш ли веќе долго овде? Wo-- j- a- l--- h---? +
Не, штотуку еден месец. Ne-- n-- n-- ’- m----. +
Но познавам веќе многу луѓе. Ma-- e- k-- a- b--- m----. +
   
Патуваш ли утре накај дома? Ga-- j- m--- h--- t-- r-? +
Не, дури за викендот. Ne-- e--- o-- d-- n-----. +
Но се враќам веќе во недела. Ma-- e- k-- r---- S----- t----. +
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Is j-- d----- r---- ’- v---------? +
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne-- s- i- n-- n-- s--------. +
Но таа веќе има дечко. Ma-- s- h-- a------ ’- k----. +