македонски » африкански   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

+ 66 [ses en sestig]

+ Besitlike voornaamwoorde 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [ses en sestig]

Besitlike voornaamwoorde 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
јас – мој ek – my +
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. Ek v--- / k-- n-- m- s------ n--. +
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. Ek v--- / k-- n-- m- k------- n--. +
   
ти – твој jy – j-u +
Го најде ли твојот / својот клуч? He- j- j-- s------ g----- / g----? +
Го најде ли твојот / својот возен билет? He- j- j-- k------- g----- / g----? +
   
тој – негов hy – sy +
Знаеш ли каде е неговиот клуч? We-- j- w--- s- s------ i-? +
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? We-- j- w--- s- k------- i-? +
   
таа – нејзин sy – h--r +
Нејзините пари ги нема. Ha-- g--- i- w--. +
А и нејзината кредитна картичка ја нема. En h--- k----------- i- o-- w--. +
   
ние – наш on- – o-s +
Нашиот дедо е болен. On- o--- i- s---. +
Нашата баба е здрава. On- o--- i- g-----. +
   
вие – ваш ju--- – j---e +
Деца, каде е вашиот татко? Ki------ w--- i- j---- p----? +
Деца, каде е вашата мајка? Ki------ w--- i- j---- m----? +