македонски » африкански   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [twee en sewentig]

om iets te moet

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [twee en sewentig]

om iets te moet

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
мора mo-t +
Морам да го испратам писмото. Ek m--- d-- b---- p--. +
Морам да го платам хотелот. Ek m--- d-- h---- b-----. +
   
Мораш да станеш рано. Jy m--- v---- o------. +
Мораш да работиш многу. Jy m--- b--- w---. +
Мораш да бидеш точен. Jy m--- s-------- w---. +
   
Тој мора да наполни бензин. Hy m--- b-------- k--. +
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. Hy m--- d-- m---- h------. +
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. Hy m--- d-- m---- w--. +
   
Таа мора да пазарува. Sy m--- i------- d---. +
Таа мора да го чисти станот. Sy m--- d-- w------- s--------. +
Таа мора да ги пере алиштата. Sy m--- d-- w------ w--. +
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. On- m--- o--------- s---- t-- g---. +
Ние мораме веднаш да одиме на работа. On- m--- o--------- w--- t-- g---. +
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. On- m--- o--------- d----- t-- g---. +
   
Вие морате да го чекате автобусот. Ju--- m--- w-- v-- d-- b--. +
Вие морате да го чекате возот. Ju--- m--- w-- v-- d-- t----. +
Вие морате да го чекате таксито. Ju--- m--- w-- v-- d-- t---. +