македонски » африкански   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [drie en sewentig]

om iets te mag

73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [drie en sewentig]

om iets te mag

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Смееш ли веќе да возиш автомобил? Ma- j- a- b------?
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? Ma- j- a- a------ d----?
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? Ma- j- a- a----- b-------- t-- g---?
   
смее mag
Смееме ли овде да пушиме? Ma- o-- h--- r---?
Смее ли овде да се пуши? Ma- m--- h--- r---?
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? Ma- m--- m-- ’- k----------- b-----?
Може ли да се плати со чек? Ma- m--- m-- ’- t--- b-----?
Може ли да се плати само во готово? Ma- m--- n-- k------ b-----?
   
Смеам ли само да телефонирам? Ma- e- m--- b--?
Смеам ли само да прашам нешто? Ma- e- m--- i--- v--?
Смеам ли само да кажам нешто? Ma- e- m--- i--- s-?
   
Тој не смее да спие во паркот. Hy m-- n-- i- d-- p--- s---- n--.
Тој не смее да спие во автомобилот. Hy m-- n-- i- d-- m---- s---- n--.
Тој не смее да спие на железничката станица. Hy m-- n-- i- d-- s----- s---- n--.
   
Смееме ли да седнеме? Ma- o-- s--?
Смееме ли да го добиеме менито? Ma- o-- ’- s-------- k--?
Смееме ли да платиме одвоено? Ma- o-- a---- b-----?