македонски » африкански   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

+ 8 [agt]

+ Die tyd

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [agt]

Die tyd

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Извинете! Ve------ m-! +
Колку е часот, Ве молам? Ho- l--- i- d--- a--------? +
Благодарам многу. Ba-- d-----. +
   
Часот е еден. Di- i- e-----. +
Часот е два. Di- i- t-------. +
Часот е три. Di- i- d-------. +
   
Часот е четири. Di- i- v------. +
Часот е пет. Di- i- v-----. +
Часот е шест. Di- i- s-----. +
   
Часот е седум. Di- i- s-------. +
Часот е осум. Di- i- a-----. +
Часот е девет. Di- i- n-------. +
   
Часот е десет. Di- i- t------. +
Часот е единаесет. Di- i- e-----. +
Часот е дванаесет. Di- i- t--------. +
   
Една минута има шеесет секунди. Ee- m----- h-- s----- s-------. +
Еден час има шеесет минути. Ee- u-- h-- s----- m-----. +
Еден ден има дваесет и четири часа. Ee- d-- h-- v--- e- t------ u--. +