македонски » африкански   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [twee en tagtig]

Verlede tyd 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [twee en tagtig]

Verlede tyd 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Mo-- j- ’- a------- b--?
Мораше ли да го повикаш лекарот? Mo-- j- d-- d----- b--?
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Mo-- j- d-- p------ b--?
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. He- u d-- t-------------? E- h-- d-- n----- n-- g----.
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. He- u d-- a----? E- h-- d-- n----- n-- g----.
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. He- u d-- s---------? E- h-- d-- n----- n-- g----.
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. He- h- b----- g----? H- k-- n-- b----- k-- n--.
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. He- h- d-- w-- g-----? H- k-- n-- d-- w-- v--- n--.
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. He- h- j-- v-------? H- k-- m- n-- v------- n--.
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Wa---- k-- j- n-- b----- k-- n--?
Зошто не можеше да го најдеш патот? Wa---- k-- j- n-- d-- w-- v--- n--?
Зошто не можеше да го разбереш? Wa---- k-- j- h-- n-- v------- n--?
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Ek k-- n-- b----- w--- n--- o---- d--- n-- ’- b-- w-- n--.
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Ek k-- n-- d-- w-- v--- n--- o---- e- n-- ’- k---- g---- h-- n--.
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Ek k-- h-- n-- v------- n-- o---- d-- m----- s- h--- w--.
   
Морав да земам едно такси. Ek m--- ’- t--- n---.
Морав да купам карта на градот. Ek m--- ’- s--------- k---.
Јас морав да го исклучам радиото. Ek m--- d-- r---- a-------.