македонски » африкански   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

+ 86 [ses en tagtig]

+ Vrae – Verlede tyd 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [ses en tagtig]

Vrae – Verlede tyd 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Која вратоврска ја носеше? Wa---- d-- h-- j- g----? +
Кој автомобил го купи? Wa---- k-- / m---- h-- j- g-----? +
За кој весник се претплати? Op w----- k------ h-- j- i--------? +
   
Кого видовте? Wi- h-- u g-----? +
Кого сретнавте? Wi- h-- u o------? +
Кого препознавте? Wi- h-- u h-----? +
   
Кога станавте? Wa----- h-- u o--------? +
Кога започнавте? Wa----- h-- u b----? +
Кога престанавте? Wa----- h-- u o------? +
   
Зошто се разбудивте? Wa---- h-- u w----- g-----? +
Зошто станавте наставник? Wa---- h-- u ’- o--------- g-----? +
Зошто земавте такси? Wa---- h-- u ’- t--- g-----? +
   
Од каде дојдовте? Wa--------- h-- u g----? +
Накаде отидовте? Wa------ h-- u g-----? +
Каде бевте? Wa-- w-- u g-----? +
   
Кому му помогна? Wi- h-- j- g-----? +
Кому му пиша? (V--) w-- h-- j- g------? +
Кому му одговори? Wi- h-- j- g---------? +