македонски » африкански   Минато на модалните глаголи 2


88 [осумдесет и осум]

Минато на модалните глаголи 2

-

88 [agt en tagtig]

Verlede tyd van modale werkwoorde 2

88 [осумдесет и осум]

Минато на модалните глаголи 2

-

88 [agt en tagtig]

Verlede tyd van modale werkwoorde 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Мојот син не сакаше да си игра со куклата. My s--- w-- n-- m-- d-- p-- s---- n--.
Мојата ќерка не сакаше да игра фудбал. My d----- w-- n-- s----- s---- n--.
Мојата жена не сакаше со мене да игра шах. My v--- w-- n-- m-- m- s---- s---- n--.
   
Моите деца не сакаа да се шетаат. My k------ w-- n-- g--- s--- n--.
Тие не сакаа да ја раскренат собата. Hu--- w-- n-- d-- k---- o----- n--.
Тие не сакаа да појдат во кревет. Hu--- w-- n-- g--- s---- n--.
   
Тој не смееше да јаде сладолед. Hy m-- n-- r----- g---- h-- n--.
Тој не смееше да јаде чоколада. Hy m-- n-- s-------- g---- h-- n--.
Тој не смееше да јаде бомбони. Hy m-- n-- l--------- g---- h-- n--.
   
Јас смеев да си посакам нешто. Ek m-- v-- i--- g----- h--.
Јас смеев да си купам фустан. Ek m-- v-- m- ’- r-- g----- h--.
Јас смеев да си земам бонбониера. Ek m-- v-- m- ’- s-------- g---- h--.
   
Смееше ли да пушиш во авионот? Ma- j- i- d-- v-------- r---?
Смееше ли во болницата да пиеш пиво? Ma- j- i- d-- h-------- b--- d----?
Смееше ли кучето да го земеш со себе во хотелот? Ma- j- d-- h--- i- d-- h---- s-------?
   
На распустот децата смееја долго да останат надвор. In d-- v------- m-- d-- k------ l--- u------- h--.
Тие смееја долго да си играат во дворот. Hu--- m-- l--- i- d-- w--- g------ h--.
Тие смееја долго да останат будни. Hu--- m-- l--- w----- g---- h--.