македонски » африкански   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [negentig]

Imperatief 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [negentig]

Imperatief 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Избричи се! Sk--- j------!
Измиј се! Wa- j------!
Исчешлај се! Ka- j-- h---!
   
Јави се! Јавете се! Be-!
Почнувај! Почнете! Be---!
Престани! Престанете! Ho- o-!
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! Lo- d--!
Кажи го тоа! Кажете го тоа! Sê d--!
Купи го тоа! Купете го тоа! Ko-- d--!
   
Не биди никогаш нечесен! Mo-- n---- o------- w--- n--!
Не биди никогаш дрзок! Mo-- n---- s---- w--- n--!
Не биди никогаш неучтив! Mo-- n---- o------- w--- n--!
   
Биди секогаш чесен! We-- a---- e-----!
Биди секогаш љубезен! We-- a---- g---!
Биди секогаш учтив! We-- a---- h----- / b------!
   
Одете си со здравје! Mo-- l---/r-!
Внимавајте добро на себе! Si-- m--- n- j------ o-!
Посетете не наскоро повторно! Be---- o-- g-- w---!