македонски » африкански   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [een en negentig]

Bysinne met dat 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [een en negentig]

Bysinne met dat 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Времето утре можеби ќе биде подобро. Di- w--- w--- m--- m------ b----.
Од каде го знаете тоа? Ho- w--- u d--?
Се надевам, дека ќе биде подобро. Ek h--- d-- d-- b---- w---.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. Hy k-- b-----.
Сигурно ли е тоа? Is j- s----?
Јас знам, дека тој ќе дојде. Ek w--- d-- h- k--.
   
Тој сигурно ќе се јави. Hy s-- b----- b--.
Навистина? We-----?
Мислам, дека тој ќе се јави. Ek g-- d-- h- s-- b--.
   
Виното сигурно е старо. Di- w-- i- s---- o--.
Го знаете ли тоа со сигурност? We-- j- d-- v--- j-- s---?
Претпоставувам, дека е старо. Ek v------ d-- d-- o-- i-.
   
Нашиот шеф изгледа добро. On- b--- i- a---------.
Мислите? Di-- j- s-?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Ek d--- d-- h- b--- a--------- i-.
   
Шефот сигурно има девојка. Di- b--- h-- b----- ’- m-----.
Верувате ли навистина? Di-- j- w------ s-?
Сосема е можно, дека тој има девојка. Di- i- h--- m------- d-- h- ’- m----- h--.