македонски » африкански   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [twee en negentig]

Bysinne met dat 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [twee en negentig]

Bysinne met dat 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Ме лути, дека рчиш. Di- m--- m- k---- d-- j- s----.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Di- m--- m- k---- d-- j- s----- b--- d----.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Di- m--- m- k---- d-- j- s- l--- k--.
   
Мислам, дека му треба лекар. Ek d--- d-- h- ’- d----- n---- h--.
Мислам, дека тој е болен. Ek d--- d-- h- s--- i-.
Мислам, дека тој сега спие. Ek d--- d-- h- n-- s----.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. On- h--- d-- h- m-- o-- d----- t---.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. On- h--- d-- h- b--- g--- h--.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. On- h--- d-- h- ’- m-------- i-.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Ek h-- g----- d-- j-- v--- ’- o------ g---- h--.
Слушнав, дека таа лежи во болница. Ek h-- g----- d-- s- i- d-- h-------- l-.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Ek h-- g----- d-- j-- k-- a-------- i-.
   
Ме радува, дека дојдовте. Ek i- b-- d-- u g---- h--.
Ме радува, дека имате интерес. Ek i- b-- d-- u b---------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Ek i- b-- d-- u d-- h--- w-- k---.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Ek i- b------ d-- d-- l----- b-- a- w-- i-.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Ek i- b------ d-- o-- ’- t--- s-- m--- n---.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Ek i- b------ d-- e- g--- g--- b- m- h-- n--.