македонски » африкански   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [drie en negentig]

Bysinne met of

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [drie en negentig]

Bysinne met of

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Незнам, дали тој ме сака. Ek w--- n-- o- h- m- l--- h-- n--.
Незнам, дали тој ќе се врати. Ek w--- n-- o- h- t------- n--.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Ek w--- n-- o- h- m- s-- b-- n--.
   
Дали тој навистина ме сака? Of h- m- w-- l--- h--?
Дали тој навистина ќе се врати? Of h- w-- t-------?
Дали тој навистина ќе ме побара? Of h- m- w-- s-- b--?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Ek w----- o- h- a-- m- d---.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Ek w----- o- h- i----- a----- h--.
Се прашувам, дали лаже? Ek w----- o- h- j--.
   
Дали тој навистина мисли на мене? Of h- w-- a-- m- d---?
Дали тој навистина има некоја друга? Of h- w-- i----- a----- h--?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Of h- w-- d-- w------- p----?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Ek t----- o- h- w------ v-- m- h--.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Ek t----- o- h- v-- m- g--- s----.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Ek t----- o- h- m-- m- g--- t---.
   
Дали му се навистина допаѓам? Of h- w-- w------ v-- m- h--?
Дали тој навистина ќе ми пише? Of h- w-- v-- m- g--- s----?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Of h- w-- m-- m- g--- t---?