македонски » африкански   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ 95 [vyf en negentig]

+ Voegwoorde 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [vyf en negentig]

Voegwoorde 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Од кога таа не работи повеќе? Va- w------ a- w--- s- n-- m--- n--? +
Од нејзината венчавка? Se---- h--- t----? +
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Ja- s- w--- n-- m--- s----- s- g------ i- n--. +
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Se---- s- g------ i-- w--- s- n-- m--- n--. +
Откако се познаваат, тие се среќни. Se---- h---- m----- k--- i- h---- g-------. +
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Se---- h---- k------ h--- g--- h---- s---- u--. +
   
Кога таа телефонира? Wa----- b-- s-? +
За време на возењето? Ty---- d-- r--? +
Да, додека вози автомобил. Ja- t----- s- b------. +
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Sy b-- t----- s- b------. +
Таа гледа телевизија, додека пегла. Sy k-- t-------- t----- s- s----. +
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Sy l------ n- m----- t----- s- h--- h------- d---. +
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Ek k-- n--- s--- a- e- n-- ’- b--- d-- n--. +
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Ek v------- n--- a- d-- m----- s- h--- i- n--. +
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Ek r--- n--- a- e- ’- l------- h-- n--. +
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. On- s-- ’- t--- n--- a- d-- r---. +
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. On- g--- o- d-- w----- r--- a- o-- d-- l---- w--. +
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. On- g--- b---- e-- a- h- n-- b-------- k-- n--. +