македонски » африкански   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [ses en negentig]

Voegwoorde 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [ses en negentig]

Voegwoorde 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Ek s---- o- s---- d-- w----- l--.
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Ek w--- m--- s---- e- m--- l---.
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Ek g--- o---- w--- s---- e- 60 i-.
   
Кога ќе се јавите? Wa----- g--- j- b--?
Штом имам еден момент време. So--- e- ’- k----- h--.
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. Hy s-- b-- s---- h- t-- h--.
   
Колку долго ќе работите? Ho- l--- g--- u w---?
Јас ќе работам, се додека можам. Ek s-- w--- s- l--- a- w-- e- k--.
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Ek s-- w--- s- l--- a- w-- e- g----- i-.
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. Hy l- i- d-- b-- i- p---- d------ d-- h- w---.
Таа чита весник, наместо да готви. Sy l--- d-- k------ i- p---- d------ d-- s- k---.
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. Hy s-- i- d-- k---- i- p---- d------ d-- h- h--- t-- g---.
   
Колку што знам, тој живее овде. So--- e- w---- w--- h- h---.
Колку што знам, неговата сопруга е болна. So--- e- w---- i- s- v--- s---.
Колку што знам, тој е невработен. So--- e- w---- i- h- w-------.
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Ek h-- v-------- a-------- s-- e- b----- g----- h--.
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Ek h-- d-- b-- v------ a-------- s-- e- b----- g----- h--.
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Ek h-- d-- p-- n-- g----- n--- a-------- s-- e- b----- g----- h--.