македонски » африкански   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [sewe en negentig]

Voegwoorde 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [sewe en negentig]

Voegwoorde 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. Hy h-- a-- d-- s---- g------ a- w-- d-- t- n-- a--.
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. Hy h-- n-- g----- a- w-- d-- a- l---.
Тој не дојде, иако бевме договорени. Hy h-- n-- g---- n--- a- h-- o-- ’- a------- g----.
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. Di- t- w-- a--. T-- s---- d------ h-- h- a-- d-- s---- g-----.
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. Hy w-- r---- l---. T-- h-- h- n-- g----.
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. On- h-- ’- a------- g----. T-- h-- h- n-- g---- n--.
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. Al h-- h- n-- ’- r------ n--- b------ h- d-- m----.
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. Al i- d-- s----- g---- r- h- v-----.
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. Al i- h- d----- r- h- f----.
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. Hy h-- g--- r------ n--. T-- s---- d------ b------ h- d-- m----.
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. Di- s----- i- g---. T-- s---- d------ r- h- v-----.
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. Hy i- d----. T-- s---- d------ r- h- f----.
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. Sy v--- n-- w--- n--- a- h-- s- g--------.
Таа не оди на лекар, иако има болки. Sy g--- n-- n- ’- d----- t-- n--- a- h-- s- p--.
Таа купува автомобил, иако нема пари. Sy k--- ’- m----- a- h-- s- n-- g--- n--.
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. Sy h-- g--------. T-- s---- d------ v--- s- g--- w--- n--.
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. Sy h-- p--. T-- s---- d------ g--- s- n-- n- d-- d----- t-- n--.
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. Sy h-- g--- g--- n--. T-- s---- d------ k--- s- ’- m----.