македонски » африкански   Двојни сврзници


98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

+ 98 [agt en negentig]

+ Dubbele voegwoorde

98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

98 [agt en negentig]

Dubbele voegwoorde

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Патувањето навистина беше убаво, но премногу напорно. Di- r--- w-- n-- w-- m---- m--- t- u---------. +
Возот навистина беше точен, ама преполн. Di- t---- w-- n-- w-- b------ m--- t- v--. +
Хотелот навистина беше удобен, ама премногу скап. Di- h---- w-- n-- w-- g-------- m--- t- d---. +
   
Тој ќе го земе или автобусот или возот. Hy n--- ó- d-- b-- ó- d-- t----. +
Тој ќе дојде или вечерва или утре изутрина. Hy k-- ó- v------ ó- m--------- v----. +
Тој ќе живее или кај нас или во хотел. Hy b-- ó- b- o-- ó- i- d-- h----. +
   
Таа зборува како шпански, исто така и англиски. Sy p---- S----- s---- a- E-----. +
Таа живееше како во Мадрид, исто така и во Лондон. Sy h-- i- M----- s---- a- i- L----- g-----. +
Таа како што ја знае Шпанија, исто така ја знае и Англија. Sy k-- S----- s---- a- E-------. +
   
Тој не само што е глуп, туку исто така е и мрзелив. Hy i- n-- n-- d-- n--- m--- o-- l--. +
Таа не само што е убава, туку исто така е и интелигентна. Sy i- n-- n-- m--- n--- m--- o-- i----------. +
Таа не зборува само германски, туку и француски. Sy p---- n-- n-- D---- n--- m--- o-- F----. +
   
Јас не умеам да свирам ниту на клавир, ниту пак на гитара. Ek k-- n-- k------ o- k----- s---- n--. +
Јас не умеам да танцувам ниту валцер, ниту пак самба. Ek k-- n-- w--- o- s---- n--. +
Мене не ми се допаѓа нити операта, ниту пак балетот. Ek h-- n-- v-- o---- o- b----- n--. +
   
Колку побргу работиш, толку порано ќе бидеш готов. Ho- v------- j- w---- h-- v----- i- j- k----. +
Колку порано ќе дојдеш, толку порано можеш да си одиш. Ho- v----- j- k--- h-- v----- k-- j- g---. +
Колку човек старее, толку човек станува поудобен. Ho- o--- m--- w---- h-- t---- w--- m---. +