македонски » Амхарски   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [አስራ ስምንት]
18 [āsira siminiti]

የቤት ጽዳት
yebēti ts’idati

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [አስራ ስምንት]
18 [āsira siminiti]

የቤት ጽዳት
yebēti ts’idati

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Денес е сабота. ዛሬ ቅ-- ነ--
z--- k------ n---።
Денес ние имаме време. ዛሬ እ- ጊ- አ---
z--- i--- g--- ā----።
Денес ние ќе го чистиме станот. ዛሬ እ- ቤ- እ------
z--- i--- b--- i-------------።
   
Јас ја чистам бањата. እኔ መ---- ቤ-- እ---- ነ--
i-- m---------- b----- i----------- n---።
Мажот ми ја мие колата. የእ- ባ- መ-- እ--- ነ-
y----- b--- m----- i------- n--i
Децата ги чистат велосипедите. ልጆ- ሳ----- እ--- ና---
l------ s------------ i--------- n------።
   
Баба ги полева цвеќињата. ሴት አ-- አ---- ው- እ---- ነ--
s--- ā---- ā--------- w--- i----------- n---።
Децата ја раскреваат детската соба. ልጆ- የ---- ክ-- እ--- ና---
l------ y---------- k----- i-------- n------።
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. ባሌ የ--- ጠ--- እ--- ነ--
b--- y------- t------- i--------- n---።
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. እኔ ል---- ማ--- ማ-- ው-- እ----- ነ--
i-- l---------- m-------- m------ w------ i---------- n---።
Јас ги закачувам алиштата. እኔ ል-- እ---- ነ--
i-- l----- i--------- n---።
Јас ги пеглам алиштата. እኔ ል---- እ------ ነ--
i-- l---------- i------------- n---።
   
Прозорците се извалкани. መስ--- ቆ-- ና---
m---------- k-------- n------።
Подот е извалкан. ወለ- ቆ-- ነ--
w----- k-------- n---።
Садовите се извалкани. መመ--- እ-- ቆ-- ነ--
m--------- i----- k-------- n---።
   
Кој ги чисти прозорците? መስ---- የ----- ማ- ነ-?
m------------ y------------- m--- n---?
Кој всмукува прашина? ወለ--- የ----- ማ- ነ-?
w--------- y------------ m--- n---?
Кој ги мие садовите? መመ--- እ---- የ----- ማ- ነ-?
m--------- i--------- y------------ m--- n---?