македонски » Амхарски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [ሁለት]2 [huleti]

+ የቤተሰብ አባላትyebētesebi ābalati

2 [два]

Фамилија

-

2 [ሁለት]
2 [huleti]

የቤተሰብ አባላት
yebētesebi ābalati

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
дедо ወን- አ--
w----- ā---i
+
баба ሴት አ--
s--- ā---i
+
тој и таа እሱ እ- እ-
i-- i-- i--a
+
   
татко አባ-
ā---i
+
мајка እና-
i---i
+
тој и таа እሱ እ- እ-
i-- i-- i--a
+
   
син ወን- ል-
w----- l--i
+
ќерка ሴት ል-
s--- l--i
+
тој и таа እሱ እ- እ-
i-- i-- i--a
+
   
брат ወን--
w------i
+
сестра እህ-
i---i
+
тој и таа እሱ እ- እ-
i-- i-- i--a
+
   
чичко አጎ-
ā---i
+
тетка አክ--
ā-----i
+
тој и таа እሱ እ- እ-
i-- i-- i--a
+
   
Ние сме една фамилија. እኛ ቤ--- ነ--
i--- b------- n---።
+
Фамилијата не е мала. ቤተ-- ት-- አ-----
b------- t------ ā--------።
+
Фамилијата е голема. ቤተ-- ት-- ነ--
b------- t------ n---።
+