македонски » Амхарски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [ሰላሳ]
30 [selasa]

በምግብ ቤት ውስጥ 2
bemigibi bēti wisit’i 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [ሰላሳ]
30 [selasa]

በምግብ ቤት ውስጥ 2
bemigibi bēti wisit’i 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Еден сок од јаболко, молам. እባ--/ሽ የ-- ጭ--
i------/s-- y----- c-------ī
Една лимонада, молам. እባ--/ሽ ው- በ--
i------/s-- w--- b----ī
Еден сок од домати, молам. እባ--/ሽ የ---- ጭ--
i------/s-- y--------- c-------ī
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. አን- ብ--- ቀ- ወ-- ጠ- እ------
ā---- b---------- k---- w----- t---- i----------።
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. አን- ብ--- ነ- ወ-- ጠ- እ------
ā---- b---------- n----- w----- t---- i----------።
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. አን- ጠ--- ሻ--- እ------
ā---- t-------- s--------- i----------።
   
Сакаш ли риба? አሳ ት----/ ጃ--?
ā-- t---------/ j------?
Сакаш ли говедско месо? የበ- ስ- ት----/ ጃ--?
y----- s--- t---------/ j------?
Сакаш ли свинско месо? የአ-- ስ- ት----/ ጃ--?
y------- s--- t---------/ j------?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. ስጋ የ--- የ-- ነ-- እ----- ።
s--- y------- y----- n----- i---------- ።
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. አታ--- ድ--- እ------
ā-------- d-------- i----------።
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. ጊዜ የ----- የ-- ነ-- እ------
g--- y----------- y----- n----- i----------።
   
Го сакате ли ова со ориз? ያን- ከ--- ጋ- ይ-----
y----- k------- g--- y---------?
Го сакате ли ова со тестенини? ያን- ከ--- ጋ- ይ----?
y----- k------- g--- y---------?
Го сакате ли ова со компири? ያን- ከ--- ጋ- ይ----?
y----- k-------- g--- y---------?
   
Ова не ми е вкусно. ያ ጣ-- አ-----
y- t------ ā----------።
Јадењето е студено. ምግ- ቀ-----
m----- k-----------።
Јас ова не го нарачав. እኔ ይ-- አ------
i-- y----- ā----------።