македонски » Амхарски   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

+ 35 [ሰላሣ አምስት]35 [selaša āmisiti]

+ በአየር ማረፊያbe’āyeri marefīya

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [ሰላሣ አምስት]
35 [selaša āmisiti]

በአየር ማረፊያ
be’āyeri marefīya

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. ወደ አ--- ለ---- ቦ- መ-- እ------
w--- ā------ l--------- b--- m----- i----------።
+
Дали е тоа е директен лет? ቀጥ- በ-- ነ-?
k------- b----- n---?
+
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. መስ-- ጎ- መ--- ፤--- የ------ እ--- /ሽ?
m------- g--- m---------- ፤------ y--------------- i------ /s--?
+
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. ያስ----- ቦ- ማ---- እ------
y------------- b--- m----------- i----------።
+
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. ያስ----- ቦ- መ--- እ------
y------------- b--- m------- i----------።
+
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. ያስ----- ቦ- መ--- እ------
y------------- b--- m-------- i----------።
+
   
Кога оди следната машина за Рим? መቼ ነ- የ----- በ-- ወ- ሮ-?
m---- n--- y------------- b----- w--- r---?
+
Дали има уште две слободни места? ሁለ- መ----- ክ-- ና--?
h----- m--------------- k----- n------?
+
Не, имаме само уште едно слободно место. አይ--- ፤ አ-- መ--- ብ- ነ- ያ---
ā-------- ፤ ā---- m---------- b---- n--- y-----።
+
   
Кога слетуваме? መቼ ነ- የ-----?
m---- n--- y-----------?
+
Кога ќе сме таму? መቼ ነ- እ- የ------?
m---- n--- i-- y-------------?
+
Кога има автобус до центарот на градот? መቼ ነ- አ--- ወ- መ-- ከ-- የ----?
m---- n--- ā------ w--- m----- k----- y---------?
+
   
Ова е вашиот куфер? ያ ያ-- ቦ--/ሳ----- ነ-?
y- y----- b-----/s----------- n---?
+
Ова е вашата ташна? ያ ያ-- ቦ-- ነ-?
y- y----- b----- n---?
+
Ова е вашиот багаж? ያ ያ-- ሻ-- ነ-?
y- y----- s------- n---?
+
   
Колку багаж можам да земам со себе? ምን ያ-- ሻ-- መ-- እ----?
m--- y----- s------- m----- i---------?
+
Дваесет килограми. ሃያ ኪ-
h--- k--o
+
Што, само дваесет килограми? ምን? ሃ- ኪ- ብ-?
m---? h--- k--- b----?
+