македонски » Амхарски   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [ሃምሳ አንድ]
51 [hamisa ānidi]

አጫጭር የስራ ክንዉኖች
āch’ach’iri yesira kiniwunochi

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [ሃምሳ አንድ]
51 [hamisa ānidi]

አጫጭር የስራ ክንዉኖች
āch’ach’iri yesira kiniwunochi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Сакам да одам во библиотеката. ቤተ------ መ-- እ------
b----------------- m----- i----------።
Сакам да одам во книжарницата. መፅ--- መ--- መ-- እ------
m------------- m------- m----- i----------።
Сакам да одам до трафиката. ጋዜ- መ-- መ-- እ------
g------ m-------- m----- i----------።
   
Сакам да изнајмам една книга. መፅ-- መ--- እ------
m----------- m------- i----------።
Сакам да купам една книга. መፅ-- መ--- እ------
m----------- m------- i----------።
Сакам да купам еден весник. ጋዜ- መ--- እ------
g------ m------- i----------።
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. መፅ-- ለ---- ወ- ቤ------- መ-- እ------
m----------- l--------- w--- b------------------ m----- i----------።
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. መፅ-- ለ---- ወ- መ---- መ--- መ-- እ------
m----------- l--------- w--- m------------- m------- m----- i----------።
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. ጋዜ- ለ---- ጋ-- መ-- መ-- እ------
g------ l--------- g------ m-------- m----- i----------።
   
Сакам да одам кај оптичарот. ወደ መ--- ቤ- መ-- እ------
w--- m---------- b--- m----- i----------።
Сакам да одам во супермаркетот. ወደ ገ-- (ሱ-- ማ---) መ-- እ------
w--- g----- (s----- m-------) m----- i----------።
Сакам да одам кај пекарот. ወደ ዳ- ቤ- መ-- እ------
w--- d--- b--- m----- i----------።
   
Сакам да купам очила. መነ-- መ--- እ------
m---------- m------- i----------።
Сакам да купам овошје и зеленчук. አት---- ፍ--- መ--- እ------
ā---------- f------- m------- i----------።
Сакам да купам лепчиња и леб. ዳቦ መ--- እ------
d--- m------- i----------።
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. መነ-- ለ---- ወ- መ--- ቤ- መ-- እ------
m---------- l--------- w--- m---------- b--- m----- i----------።
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. አት---- ፍ--- ለ---- ወ- ሱ-- ማ--- መ-- እ------
ā---------- f------- l--------- w--- s----- m------- m----- i----------።
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. ዳቦ ለ---- ወ- ዳ- መ---- መ-- እ------
d--- l--------- w--- d--- m--------- m----- i----------።