македонски » Амхарски   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

+ 52 [ሃምሳ ሁለት]52 [hamisa huleti]

+ በመገበያያ ስፍራ ውስጥbemegebeyaya sifira wisit’i

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [ሃምሳ ሁለት]
52 [hamisa huleti]

በመገበያያ ስፍራ ውስጥ
bemegebeyaya sifira wisit’i

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Ќе одиме ли во трговскиот центар? ወደ ገ-- ማ--- እ----
w--- g----- m------- i------?
+
Јас морам да пазарувам. መገ--- አ----
m--------- ā-------።
+
Сакам многу да накупам. ብዙ መ--- እ------
b--- m------- i----------።
+
   
Каде се канцелариските материјали? የቢ- እ--- የ- አ-?
y----- i-------- y--- ā--?
+
Ми требаат пликови и хартија за писма. ፖስ- እ- የ--- ወ--- እ------
p----- i-- y---------- w-------- i----------።
+
Ми требаат пенкала и маркери. እስ---- እ- ፓ---- እ------
i---------- i-- p---------- i----------።
+
   
Каде е мебелот? የቤ- እ--- የ- አ-?
y----- i-------- y--- ā--?
+
Ми треба еден шкаф и една комода. ቁም--- እ- መ--- እ------
k----------- i-- m------- i----------።
+
Ми треба една работна маса и еден регал. ጠረ-- እ- የ---- መ----- እ------
t--------- i-- y------------ m----------- i----------።
+
   
Каде се играчките? የመ--- እ--- የ- ና--?
y------------ i-------- y--- n------?
+
Ми треба една кукла и едно плишано мече. አሻ---- እ- ቴ--- እ------
ā----------- i-- t------- i----------።
+
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. ዳማ እ- ኳ- እ------
d--- i-- k---- i----------።
+
   
Каде е алатот? መፍ--- የ- ና--?
m----------- y--- n------?
+
Ми треба еден чекан и една клешта. መዶ- እ- ፒ-- እ------
m------ i-- p----- i----------።
+
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. መብ- እ- ብ-- መ-- እ------
m------ i-- b----- m------ i----------።
+
   
Каде е накитот? የጌ---- ክ-- የ- ነ-?
y-------------- k----- y--- n---?
+
Ми треба едно ланче и една нараквица. የአ--- ጌ- እ- አ--- እ------
y--------- g---- i-- ā------ i----------።
+
Ми треба еден прстен и обетки. የጣ- ቀ--- እ- የ-- ጌ- እ------
y------ k-------- i-- y----- g---- i----------።
+