македонски » Амхарски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [ሃምሣ ዘጠኝ]59 [hamiša zet’enyi]

+ ፖስታ ቤትposita bēti

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [ሃምሣ ዘጠኝ]
59 [hamiša zet’enyi]

ፖስታ ቤት
posita bēti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Каде е најблиската пошта? በቅ-- የ---- ፖ-- ቤ- የ- ነ-?
b-------- y---------- p----- b--- y--- n---?
+
Далеку ли е до најблиската пошта? እስ- ፖ-- ቤ- እ-- ነ-?
i---- p----- b--- i----- n---?
+
Каде е најблиското поштенско сандаче? በቅ-- የ---- ፖ-- ሳ-- የ- ነ-?
b-------- y---------- p----- s------ y--- n---?
+
   
Ми требаат неколку поштенски марки. ጥን- ቴ--- ያ-------
t------ t------- y--------------።
+
За една картичка и едно писмо. ለፖ-- ካ-- እ- ለ----
l------- k----- i-- l--------ē
+
Колку чини поштарината за Америка? ወደ አ--- መ---- ስ-- ነ-?
w--- ā------ m--------- s----- n---?
+
   
Колку е тежок пакетот? ጥቅ- ም- ያ-- ከ-- ነ-?
t------- m--- y----- k----- n---?
+
Можам ли да го испратам со авионска пошта? በአ-- መ--- መ-- እ----?
b------- m------- m----- i---------?
+
Колку долго трае, додека да пристигне? በም- ያ-- ጊ- ይ----?
b----- y----- g--- y---------?
+
   
Каде можам да телефонирам? ስል- መ--- የ- እ----?
s----- m------- y--- i---------?
+
Каде е следната телефонска говорница? በቅ--- የ-- ስ-- የ- ነ- ያ--?
b---------- y------ s----- y--- n--- y-----?
+
Имате ли телефонски картички? የስ-- ካ--- አ---?
y------- k-------- ā------?
+
   
Имате ли телефонски именик? የስ-- ማ-- አ---?
y------- m------- ā------?
+
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? የኦ----- የ---- መ-- ቁ-- ያ---?
y------------- y--------- m----- k------- y--------?
+
Само момент, да проверам. አን- ጊ-- ል-----
ā---- g---- l----------i
+
   
Линијата е секогаш зафатена. መስ-- ሁ--- እ----- ነ--
m------- h------- i---------- n---።
+
Кој број го биравте? የት--- ቁ-- ነ- የ----?
y---------- k------- n--- y---------?
+
Најпрво морате да изберете нула. መጀ--- ዜ-- መ--- አ----
m--------- z----- m--------- ā------።
+