македонски » Амхарски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

+ 6 [ስድስት]6 [sidisiti]

+ ማንበብ እና መጻፍmanibebi ina mets’afi

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [ስድስት]
6 [sidisiti]

ማንበብ እና መጻፍ
manibebi ina mets’afi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Јас читам. እኔ አ-----
i-- ā--------።
+
Јас читам една буква. እኔ ፊ-- አ-----
i-- f----- ā--------።
+
Јас читам еден збор. እኔ ቃ- አ-----
i-- k---- ā--------።
+
   
Јас читам една реченица. እኔ አ--- ነ-- አ-----
i-- ā------ n----- ā--------።
+
Јас читам едно писмо. እኔ ደ--- አ-----
i-- d------- ā--------።
+
Јас читам една книга. እኔ መ--- አ-----
i-- m---------- ā--------።
+
   
Јас читам. እኔ አ-----
i-- ā--------።
+
Ти читаш. አን-/አ-- ታ----/ ታ------
ā----/ā----- t---------/ t------------።
+
Тој чита. እሱ ያ----
i-- y-------።
+
   
Јас пишувам. እኔ እ-----
i-- i----------።
+
Јас пишувам една буква. እኔ ፊ-- እ-----
i-- f----- i----------።
+
Јас пишувам еден збор. እኔ ቃ- እ-----
i-- k---- i----------።
+
   
Јас пишувам една реченица. እኔ አ--- ነ-- እ-----
i-- ā------ n----- i----------።
+
Јас пишувам едно писмо. እኔ ደ--- እ-----
i-- d------- i----------።
+
Јас пишувам една книга. እኔ መ--- እ-----
i-- m---------- i----------።
+
   
Јас пишувам. እኔ እ-----
i-- i----------።
+
Ти пишуваш. አን-/አ-- ት----/ት------
ā----/ā----- t-----------/t--------------።
+
Тој пишува. እሱ ይ----
i-- y---------።
+